Waarom neemt iemand een tattoo?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een tattoo neemt. Als je daar nu zo over nadenkt dan kun je vast tientallen redenen bedenken. Ondanks dat het laten zetten van een tatoeage best pijnlijk kan zijn, weerhoudt het in ieder geval een heleboel mensen er niet van hun lichaam met een tatoeage te versieren.
tattoomachine
Een belangrijke reden die vaak genoemd wordt, is dat we graag willen uitdrukken in woord en/of beeld wie we zijn en waar we voor staan. Een andere reden kan zijn dat we een herinnering aan een gebeurtenis, persoon of ander iets willen hebben.
Er zijn ook mensen die willen laten zien ze deel uitmaken van een groep  zoals militairen, motorclubs of muziekliefhebbers. of dat ze zich willen identificeren met mensen die hetzelfde denken. Tatoeages zijn vaak ook een uiting van gevoelens of liefde. Als we het vroeger over tatoeages hadden dan dachten we gelijk aan zeelieden en militairen, tegenwoordig zie je tatoeages bij alle lagen van de bevolking (beroemdheden, advocaten, artsen, vrouwen, enz).
tatoeage-sterren

Zo zie je maar er zijn heel veel redenen zijn waarom iemand een tatoeage neemt. Maar bedenk goed wat je wilt want er is ook nog steeds een hele grote groep die er spijt van krijgt.

Dus denk goed na voor je een tatoeage laat zetten. Doe dit nooit in een opwelling,

Waarom wil jij een tatoeage of waarom heb jij een tatoeage laten zetten? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *