Wat is de minimum leeftijd voor een tatoeage?

Wat is de minimum leeftijd voor een tatoeage?

De minimum leeftijd om een tattoo te kunnen zetten is zestien jaar. Als je tussen de zestien en achttien en diegene moet ook aanwezig zijn als de tattoo wordt gezet. bent moet je toestemming hebben van een ouder of verzorger. Er zal dan ook niet op elke plek op je lichaam worden getatoeëerd. Je nek, gezicht en handen zijn bijvoorbeeld plekken waar geen tattoo wordt gezet.

Er zijn ongetwijfeld tattooshops die ook jongeren beneden de zestien tatoeëren en er zijn zelfs shops die dit doen zonder toestemming van ouder of verzorger. Vaak zijn dit geen goede tattoo shop en de kans op infecties is hier vaak ook groter dan in andere shops. Ook de kwaliteit is vaak niet goed en is de kans op fouten ook reëel aanwezig. Dit geldt vaak ook voor mensen die vanuit eigen huis tatoeages zetten, die letten niet zo op regels en hygiene. Vertrouw dit soort mensen niet zomaar en geloof niet in de beloftes die ze doen. Kies voor kwaliteit, en dan kun je beter een paar jaar wachten en je er in verdiepen om er vervolgens goed werk van te laten maken.

De minimumleeftijd voor een tatoeage is er niet voor niets, en dit is om verschillende redenen. De groei van jongeren is een van de redenen. Hierdoor gaat de huid nog alle kanten op en dat heeft dan zeker effect op een tatoeage. Daarnaast is er ook als reden dat jongeren vaak impulsief zijn en daardoor niet goed nadenken over de gevolgen. Als een tattoo eenmaal op je huid staat is hij er niet meer af te halen. Vaak vinden jongeren op dat moment dan een bepaald idee of ontwerp geweldig, waar ze later spijt van krijgen. Denk dus goed na en maak een weloverwogen keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *