Think before you ink!!

Think before you ink!!

Dit is de naam van de voorlichtingscampagne van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. (NVWA) Met deze campagne willen ze je wijzen op de regels die rond tatoeëren gelden.

De NVWA kwam afgelopen week met het bericht dat sommige soorten tatoeage inkt kankerverwekkende stoffen bevatten. Dat is een bericht waar je van kan schrikken. Misschien heb je net een tattoo laten zetten, of ben je van plan er een te laten zetten. Dan wil je dit soort berichten natuurlijk helemaal niet horen.

Maar….no worries; een tattoostudio met een vergunning van de GGD gebruikt goedgekeurde tatoeage inkt. Deze studio’s staan onder controle van de GGD en NVWA. Bij deze studio’s mag je er van uitgaan dat er veilig en hygiënisch wordt gewerkt.

Dus Think before you ink! Het klinkt misschien een beetje wijsneuzig, maar het is echt wel belangrijk om er goed over na te denken voordat je een tattoo zet. Je moet er voor de rest van je leven mee lopen. En hoe verleidelijk het ook is om naar een kennis van een vriend van de neef van je buurman te gaan, die voor een paar tientjes een tattoo zet, denk er goed over na. Want de kans dat er hygiënisch gewerkt wordt is klein. Je kan beter een paar tientjes meer betalen voor een mooie tattoo, dan een paar tientjes minder voor een levenslange verminking. Om zeker te weten dat de tattoostudio van je keuze okay is, kijk je www.veiligtattoeeren.nl. Hierop staan alle studio’s met een GGD vergunning.

KEEP CALM AND GET INKED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *