Waarom je beter geen witte tattoo kunt laten zetten

Waarom je beter geen witte tattoo kunt laten zetten

Sommige mensen willen heel graag een tattoo, maar willen er niet teveel mee opvallen. Dan kun je overwegen om een witte tattoo te laten zetten. Een witte tattoo is een uitkomst als je voor je werk bijvoorbeeld geen zichtbare tattoos mag. En als de tattoo wel opvalt, dan is hij makkelijk weg te werken met make-up.

Maar er zijn wel een paar “dingetjes” met een witte tattoo…. De inkt die gebruikt wordt voor een hele witte tattoo, is anders dan de inkt die gebruikt wordt voor highlights in een zwarte tattoo. De inkt voor een witte tattoo is dikker. Toch is het zelfs met deze dikkere inkt niet altijd even makkelijk om een super mooi resultaat te krijgen.

Je zal misschien denken dat een witte tattoo ideaal is voor mensen met een donkere huidskleur, omdat het door het contrast opvalt. Toch is dit niet zo. Een donkere huid is niet in staat om voldoende witte inkt te absorberen, zodat de tattoo zichtbaar wordt. Hoe lichter de huid, hoe beter witte de inkt wordt geabsorbeerd en hoe beter dus het resultaat. Maar ook als je een erg lichte huid hebt, moet de tatoeage vaak wel vier of vijf keer worden overgedaan voordat het resultaat zichtbaar is. De huid heeft namelijk sowieso meer moeite witte inkt op te nemen dan zwarte of gekleurde inkt.

Ook heeft de genezing veel invloed op het eindresultaat. Het is een algemeen gegeven dat er vaker vervelende reacties komen met witte inkt, dan met zwarte en gekleurde inkt. Als de wondjes niet mooi genezen, krijg je veel littekenvorming. Dit verpest dan al snel je mooie witte tattoo.

Verder is (nog meer dan bij een gekleurde of zwarte tattoo) goede nazorg ook noodzakelijk voor een mooi eindresultaat. Het is erg belangrijk om je witte tatoeage uit de zon te houden, omdat deze sneller dan een zwarte tatoeage vervaagt. Het best kun je je witte tatoeage dus zetten op plekken die niet veel blootgesteld worden aan de zon.  Mocht je toch je tatoeage niet uit de zon kunnen houden, smeer deze dan in met een sun block, om de vervaging te vertragen. Vervaging of verkleuring van je witte tatoeage kun je niet helemaal tegengaan, zelfs als je met je tattoo uit de zon blijft of je goed insmeert. Witte tattoos vervagen door de tijd en daarom moet je, in tegenstelling tot ‘normale’ tattoos, om de paar jaar terug voor een ‘touch-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *