Hello sunshine!!

Hello sunshine!!

Het is tropisch warm vandaag. Klotsende oksels en een zweetsnor op je bovenlip. Niet iedereen houdt er van, maar toch willen de meeste mensen zoveel mogelijk van de zon genieten. Wel is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon, dat is niks nieuws. Dit geldt zeker wanneer je tattoos hebt. Een beetje zonlicht kan goed voor je zijn. Je lichaam maakt door het zonlicht extra vitamine D aan en meestal zal je huid ook blij worden van een paar zonnestralen. Maar voor de inkt van je tattoos is het helaas niet zo goed… UV straling zorgt er namelijk voor dat je tattoos sneller gaan vervagen. De straling van de zon breekt de inkt beetje bij beetje af waardoor je tattoo na verloop van tijd contrast en kleur zal verliezen. En dat is natuurlijk zonde! Bescherm je tattoo daarom tegen de zon met behulp van een goede zonbescherming.

Bij de meeste drogisterijen zijn zonnebrandlotions en dergelijke te krijgen die je huid prima beschermen. Een getatoeëerde huid is natuurlijk net ietsje anders… Het is natuurlijk de bedoeling dat je tattoo zo lang mogelijk mooi blijft. Daarom kun je je tattoos beter beschermen met een iets sterkere zonbescherming, zoals een sunblock. Een sunblock gaat een stapje verder dan meeste lotions en crèmes en houdt het grootste gedeelte van de UV straling tegen.

Heb je net een tattoo laten zetten? Dan is het natuurlijk superverleidelijk om deze tijdens de zomerdagen flink te laten zien. Toch is dat niet altijd een slim idee… Zeker niet op zonnige dagen. Houdt je net gezette tattoo zoveel mogelijk uit de zon. Het wordt sterk aangeraden om in ieder geval twee weken met je nieuwe tattoo uit de zon blijven. Daarna gewoon goed smeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *