No pain no gain

No pain no gain

We weten allemaal dat het zetten van een tattoo niet heel prettig aanvoelt. Er zal een klein aantal mensen zijn die beweren dat het geen pijn doet, maar voor de meeste mensen voelt het behoorlijk vervelend. Het is helaas niet mogelijk om te zorgen dat het zetten van een tattoo helemaal pijnloos is, maar er zijn wel een aantal tips die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt.

Zorg dat je  geen alcohol (meer) in je lichaam hebt; Alcohol maakt je bloed dunner.  Dit zorgt ervoor dat je meer bloed tijdens het tatoeëren, waardoor de inkt niet goed pakt. Hierdoor duurt het veel langer voordat je tattoo klaar is. Het wordt aangeraden om een uur van te voren een glas appelsap te drinken. De appelsap maakt je bloed juist iets dikker, waarmee je het bloeden vermindert.

Drink veel water; Begin de avond van tevoren met water drinken. Een gehydrateerde huid zorgt er juist voor dat de huid de inkt goed opneemt. Ook voor een goede genezing is het belangrijk om veel water te drinken.

Zorg dat je van te voren goed gegeten hebt; Omdat het zetten van een tattoo pijnlijk is en je eigenlijk een wond maakt, kost het je lichaam heel veel energie. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je ook voldoende calorieën binnen krijgt om te verbranden.

Sommige mensen worden bij het zetten van een tattoo wat licht in het hoofd, dit komt door de spanning. Dit kun je voorkomen door van te voren goed te eten.

Zorg dat je uitgerust bent; Als je goed geslapen hebt, kan je lichaam met behulp van de de nodige adrenaline de pijn handelen. Als je al uitgeput begint aan je tattoo, dan is het veel moeilijker om een sessie van een aantal uren vol te houden.

Zorg dat je niet teveel en te lange pauzes neemt; Het is natuurlijk goed om tussendoor even een pauze te nemen, vooral bij een grote tattoo op een gevoelige plek. Het is fijn om je dan even op te laden door bijvoorbeeld even wat te drinken en je energie aan te vullen met een candybar. Maar tijdens je pauzes begint de huis op te zetten, waardoor het tatoeëren juist pijnlijker en irritanter gaat worden. Daarom is het belangrijk dat je niet teveel en te lange pauzes neemt.

Probeer je gedachten van je tattoo af te leiden; Dit kun je doen door bijvoorbeeld je te focussen op de muziek op de radio of door je gedachten af te leiden door een praatje te maken. Door niet in je hoofd met de tattoo en de pijn bezig te zijn, lijkt de tijd sneller te gaan en lijkt het tatoeëren minder pijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *