Werkwijze

Onze Werkwijze

Wanneer je hebt besloten dat je een tattoo wilt, maken we een afspraak en kom je bij ons langs om alles te bekijken en te bespreken. Je kunt een ontwerp meenemen of je kunt een ontwerp door ons laten maken, maar je kan natuurlijk ook bij ons een ontwerp uitzoeken in onze tattooboeken.

We gaan dan bespreken in welke kleuren je in de tattoo wilt hebben en welke afmeting de tattoo moet hebben. Natuurlijk gaan we ook kijken op welke plaats de tattoo moet komen, en of dat een geschikte plaats is.

Als alles duidelijk is wat je wilt dan gaan we een afspraak maken om de tattoo te gaan zetten. Als de afspraak een feit is vragen we wel om een kleine aanbetaling, dit doen we om te voorkomen dat de afspraak niet nagekomen wordt.

Dan is daar eindelijk de dag dat we de tattoo gaan zetten. Zorg er voor dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten voordat je naar de studio komt. Drink eventueel een uur tot anderhalf uur van te voren wat appelsap. (het is wetenschappelijk bewezen dat je bloed dan wat dikker wordt.) In de 24 u voor het tatoeëren mag je geen alcohol en of drugs gebruikt hebben en het liefst ook niet uit je dak gegaan zijn in de sportschool. Mensen die wel gebruikt hebben of bij twijfel worden niet getatoeëerd.

Als je bij ons bent neem je plaats op de plek waar je getatoeëerd wordt. We gaan de plek waar de tattoo komt reinigen met alcohol en indien nodig scheren. We maken daarna een afdruk van de tattoo en drukken deze op de huid of, als we geen afdruk gebruiken, dan tekenen we het ontwerp met een speciale stift direct op de huid. Tijdens dat het ontwerp op de huid even droogt gaan we de spullen verder klaar leggen en de tattoo machine in elkaar zetten. Wij halen de onderdelen altijd steriel uit de verpakking waar je bij bent, zodat je ook zeker weet dat wij hygiënisch werken.
Daarna zijn we klaar om te beginnen.

Als we beginnen met het zetten van de tattoo dan kan dat een spannend moment zijn, probeer daarom ook zoveel mogelijk te ontspannen (niet te veel want dan laat je alles lopen :P), Probeer zo stil mogelijk te zitten en als je je niet lekker voelt of als je wilt dat ik stop, zeg dit dan meteen.

We proberen van te voren een inschatting te geven hoe lang het duurt voordat jouw tattoo klaar is. Dit is moeilijk te zeggen en daarom geven wij ook een indicatie. Bij grootte tattoo’s kan het zo zijn dat er meerdere afspraken nodig zijn. Wij tatoeëren per afspraak ongeveer 2 a 3 uur.

Als de tattoo klaar is gaan we hem schoonmaken en brengen een dunne laag vaseline aan. Daarna doen we er een stuk folie overheen dit zorgt ervoor dat je tattoo zo goed mogelijk wordt beschermd tegen bacteriën.

Je krijgt van ons nazorg instructies mee.