Nazorg

Tattoo nazorg instructies

Personal Ink kan helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, resultaat, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode, aangezien tatoeages opgezwollen ofwel beurs kunnen raken, waar men eventueel hinder van zou kunnen ondervinden of enig ander letsel na een tatoeage. Uiteraard wordt door ons zorg gedragen voor zodanige omstandigheden in onze studio dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan jou, zelf zorg te dragen voor een goede nazorg. Raadpleeg bij iedere infectie in elk geval een arts of neem direct contact op met Personal Ink.

Behandel de Tattoo als volgt:
  • Raak de Tattoo zo min mogelijk aan met de handen.
  • Dek de Tattoo de eerste nacht af met wat huishoud folie en gebruik daarbij pleister of tape om het folie op zijn plek te houden.
  • Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep (bijv. unicura) totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
  • Dep de Tattoo na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  • Smeer de Tattoo desgewenst (met schoon gewassen handen) in met vaseline of Bepanthen zalf. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
  • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
  • Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.
  • Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.

Vergeet niet, een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die 2 tot 3 weken kunnen blijven zitten. Krab er niet aan!
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij ernstige pijn altijd contact op met de huisarts.